2014. november 30., vasárnap

4.fejezet

Halál közelében


„ Egyszer magához fog térni (meg kell menteni) Menteni kedvesemet. Nincs más kiút, mert a hitem horror és ítélet. Hajtsd most le a fejed.”
Sharon Den Adel


Nikol és Kristoff az emeleti szoba felé tartott. Jane és Alex még nagyban beszélgettek a tündével.  Nikol álmosan tekintett Kristoffra, aki mosolyával felolvasztotta az álmos lány hideg szívét. Kristoff Nikol kezéért nyúlt, aki elkapta kezét és lenézett az emeletről.

-          Nézd, ott valami mozog!
-          Csak Jane és Alex meg a tünde srác. Semmi érdekes. Gyere!
-          Nem ezek nem ők. Kristoff halkan leosont a lépcsőn és benézett a szekrény vettette árnyékba.
-          Nincs ott semmi. Nézett a bukottra.
-          VIGYÁZ!!! Kiáltotta miközben az övére erősített késhez nyúlt. Kristoff a feje fölé tekintett, ahonnan egy vérszomjas aranysárga tekintett meredt rá nyálcsíkokat csepegtetve. A démon a korláthoz rohant és átfordult rajta hátba rúgva az éhes vérszívót.  A vámpír feltámolygott, majd támadásba lendült. Kristoff megragadta az angyal karját majd felrohant vele az emeletre.
-          Te késeket tartasz magadnál? Nikol felkapta a kést és a vámpír nyakába szúrta. A pióca felsikított túlvilági hangon. – Ezt ne most beszéljük meg, inkább gyere! Ez nem elég a halálához. Azzal átfutottak a tévé szobán. Leheveredtek a kanapé mögé. Nikol szorgosan a padlót kezdte ütögetni, még Kristoff szemmel tartotta a váratlan vendéget. – Mit csinálsz? kérdezte halkan vörösen csillogó szemeivel az angyalt. 
-          Valahol van, itt egy rejtett retesz abban vannak fegyverek.
-           Abban esett át tegnap Jane? 
-          Nem tudom, lehet. Áhh meg van. Azzal kinyitotta azt és előpakolt belőle
-          Gyorsabban…
-          Most! Kiáltotta Nikol. Kristoff felkapta a földön fekvő vésett karót és a támadó vámpírra szegezte azt.

***


-          Mi folyik oda fent? Kérdezte Josh, miközben a mennyezetet tanulmányozta.
-          Csak Nikol és Kristoff. Nevetett Jane és Alex.
-          Nem kéne megnézni, hogy jól vannak-e? Nézett Josh az ellenszenvesen Alexre.
-          Szerintem nem rád tartózik! felelte vörösen izzó szemekkel.
-           Szerintem meg egyikünkre se tartózik, hogy mit művelnek egymással! Nevetett Jane.
 ***


A vámpír kiszabadul és Nikolra támadt, aki a földön kereste a szentelt vizes palackot. A vámpír a lány torkára tekeredett és fojtogatni kezdte. Kereste az artériáját. Kristoff felpattant a földről és Nikol segítségére sietett. A karót olyan erővel és dühvel vágta a vámpírba, hogy kettérepedt a válla. Nikol eszméletlenül esett a padlóra kezéből elejtette a kis üvegcsét, ami össze tört a padlón és ráömlött a vékony combjaira. A szentelt víz felperzselte a lány vékony heges lábát. Kristoff karjaiban tartotta a lányt és folyamatosan beszélt hozzá. Levette pólóját és az angyal lábára tekerte azt.   

-          Térj magadhoz! Ordította, mély félelem teli hangján. Vegyél levegőt! Kérlek, ne…. Ne tedd ezt velem.
-          Mi történt itt? kérdezte Jane, aki meg lepve látta, hogy barátnője eszméletlenül fekszik Kristoff karjaiban, mellettük pedig egy vérszívó hever.
-          Nem tudom, mit csináljak, nem vesz levegőt! nézet mereven a bukottra.
-          Ember, lélegeztesd vagy meghall. Nézett fivérére Alex. Kristoff karjaiba vette az angyalt és ajkaira emelte száját, majd levegőt fujt gyengéden a lány tüdejébe. SEMMI. Meg ismételte. A lány pilláit rebegtetve tért magához szerettet démonja karjaiban. 



Mindenki őt bámulta. Tekintette a démon szemébe tévedt. Gyenge mosollyal jelezvén – KÖSZÖNÖM! Kristoff vissza mosolygott a lányra és közeledni kezdett a bukott ajkaihoz.

-          VIGYÁZZ !!! kiáltotta. A démon hátra tekintett. A vámpír utolsó megmaradt erejét arra használta, hogy fejbe vágja éles karmaival a démont. Alex ott termett a vérszívó háta mögött majd végső kegyelemre helyezte.
-          Mára elég lesz! Nézett Alex a cafatokban heverő piócára.
-          Mennyetek, pihenjetek le mi elintézzük . Tekintett a földön fekvő párosra Jane. Azzal Kristoff felsegítette az angyal és a szobájukba kísérte.

***
-          Na, akkor irány a hátsó kert égessük el ezt a semmire kellőt. mondta Josh, majd intett Alexnek, hogy segítsen kicipelni a vérben úszó halottat. Alex gyűlölködő pillantást vetet, majd megfogta a vámpír karjait és felkapta.
-          Induljunk!

***

-          Nagyon fáj? kérdezte a mellet fekvő démont, akinek ömlött a vér a fejetetején tátongó sérülésből.
-          Nem, ha te jól vagy, már megérte. mosolygott majd felszisszent.  Ugye jól vagy? kérdezte aggódva a bukottat.
-     Rendbe jövök. Mosolyodott el ő is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése